Luchthavengroep TCR schakelt Gentse traceertechniek in

[17 / 04 / 2018]

Waar is de bagagekar? Die vraag lost het Gentse Sensolus voortaan op voor de luchtvaartmaatschappijen die klant zijn van TCR.

 

Het Belgische luchtvaartbedrijf TCR gaat in zee met de Gentse start-up Sensolus, voor de levering van traceertechnologie aan TCR’s wereldwijde klantenbestand.

 

Sensolus ontwierp een bakje met sensoren, dat bevestigd kan worden op eender welk voertuig of machine in de logistieke keten van een bedrijf. Dankzij de sensoren ziet een klant waar een toestel zich bevindt, in welke staat het is en of het optimaal gebruikt wordt. Lees meer Airbus stroomlijnt logistiek met Gentse traceertechnologie

 

Dat kan van nut zijn voor luchtvaartmaatschappijen en bagageafhandelaars, aan wie TCR verschillende soorten materieel verhuurt. Wie het vliegtuig opstapt, ziet meteen hoeveel voertuigen en machines het vliegtuig omringen.

 

Bagagekar

 

Het contract tussen Sensolus en TCR blijft beperkt tot het niet-gemotoriseerd materieel, zoals bagagekarren. Vliegtuigmaatschappijen kunnen dus voortaan inloggen op het softwareplatform van Sensolus en kijken waar een bagagekar zich bevindt. Voor het rollend materieel doet TCR beroep op het Italiaanse Targa.

 

Het contract met TCR, dat naar eigen zeggen 175 miljoen euro omzet draait, kan een flinke boost zijn voor het snelgroeiende Sensolus. De Gentse start-up sloot vorig jaar al een contract af met de vliegtuigfabrikant Airbus. Het telt twaalf voltijdse medewerkers.